Iščite po prispevkih
Veliko ljudi ima težave z inzulinsko rezistenco, ki se lahko razvije v diabetes. Tudi drugi zdravstveni zapleti zaradi sladkorne bolezni so vse pogostejši, zlasti odpoved in okvara ledvic ter srčno žilna obolenja. 48 % smrti, ki so posledica sladkorne bolezni se zgodi pred 70 letom starosti.
Bolj ogrožene so osebe, ki imajo ožje sorodnike s sladkorno boleznijo, debele osebe, osebe z večjim obsegom pasu (ženske več kot 80 cm, moški več kot 94 cm oz. telesna teža za več kot 20 % večja od priporočene ali indeks telesne mase nad 27), ki se nepravilno prehranjujejo z veliko maščob, procesirane hrane, telesno nedejavni, osebe z inzulinsko rezistenco, bolniki s povečanimi vrednostmi maščob in zvišanim krvnim tlakom, bolniki po srčnem infarktu in možganski kapi, ženske, ki so imele sladkorno bolezen v nosečnosti in rodile otroka, ki je tehtal več kot 4 kg ob porodu, ženske s sindromom policističnih ovarijev (s cistami v jajčnikih) in starejši od 45 let. Iz tega razloga je zelo pomembno.
Zlasti diabetes tipa 2 je bolezen, ki je povezana z našim načinom življenja in prehranjevanja.
Leta 1927 je bila objavljena izjemna študija dr. Williama Sansuma in dr. Shirley Sweeneya, ki je jasno pokazala negativen vpliv pretiranega konzumiranja maščob na inzulinske funkcije. V 50 letih prejšnjega stoletja je dr. Walter Kemper zdravil svoje paciente, ki so zboleli za diabetesom tipa 2 z nizko maščobno dieto, ki je pomagala tudi pri zdravljenju težav z diabetično retinopatijo, ledvičnih težavah in hipertenziji. V 70 – tih je dr. James W. Anderson objavil rezultate svojih eksperimentov, kjer je prišlo do zmanjševanja ali opustitve uporabe inzulina pri njegovih pacientih s sladkorno boleznijo tipa 2, ko so se začeli prehranjevati z nizko maščobno dieto in veliko vlaknin. Ena od najpomembnejših raziskav je iz leta 1963 znanstvenika Philipa Randleja, ki je ugotovil, da maščobne kisline in glukoza tekmujejo za vstop v celico. Dokazal je, da ko maščobne kisline pridobijo dostop do tkiv (maščobe pridejo v krvni obtok hitreje kot glukoza) blokirajo delovanje insulina, zaradi česar ostane glukoza ujeta v krvi. Philip Randle je znanstvenemu svetu povedal, da uživanje maščobnih kislin pripravi temelj za zavračanje inzulina v mišicah in jetrih. Ta učinek je poimenoval sindrom maščobnih kislin, ki se je kasneje preimenoval v Randlov cikel. Inzulinska rezistenca je torej posledica kopičenja odvečne maščobe v tkivih, ki niso namenjena shranjevanju velikih količin maščob. Tudi po najnovejših znanstvenih študijah je najbolj učinkovita prehrana pri težavah z diabetesom nizko maščobna polnovredna rastlinska prehrana (z le 10 do 15 % dnevnih kalorij iz maščob). Z uživanjem veliko maščob bomo imeli tudi več težav z inzulinsko rezistenco. Pomembno je, da zaužijemo dovolj vlaknin, antioksidantov, vitaminov in mineralov, kar nam polnovredna rastlinska prehrana ponuja v obilju. Poleg tega se bo naše življenje izboljšalo, imeli bomo več energije, vitalnosti. Začnemo s postopnimi spremembami, najprej z enim obrokom dnevno, ki naj bo prilagojen novemu načinu prehranjevanja.
Tudi intermitentno postenje in kalorijska restrikcija sta odlična načina za regulacijo glukoze v krvi na tešče in po obroku ter za izboljšanje občutljivosti telesa na inzulin.
Pri samem procesu zdravljenja nam lahko veliko pomagajo zdravilne rastline, ki delujejo s svojo modrostjo, podpirajo naše telo na pravi način in nimajo stranskih učinkov. Starodavne vede, kot je ajurveda, že več kot 5000 let pomagajo človeku do ravnovesja na celosten način.
Zahvaljujoč temu znanju je nastal tudi izjemen izdelek CURALIN, ki je inovativen, učinkovit in edinstven na svetovnem trgu. Namenjen je diabetikom tipa 2.
Ustvarili so ga strokovnjaki, zdravniki znanstvenega inštituta in kliničnega centra v Tel Avivu. Dr. Itamar Raz, svetovno znani diabetolog, se v 40 letih svojega dela še ni srečal s tako učinkovitim naravnim preparatom, ki je popolnoma brez kontraindikacij. Je popolnoma naraven izdelek iz 9 rastlin, ne vsebuje polnil in dodatkov, le zdravilne rastline shranjene v celulozno kapsulo. Primeren je tudi za vegane in alergike, odsvetujemo ga le otrokom, nosečnicam in doječim mamicam. Uporablja se po celem svetu v 55 državah v sodelovanju s 400 endokrinologi.
Njegova učinkovitost je osupljiva. Izdelek je klinično testiran in varen, njegova učinkovitost dosega 97 %.. Rezultati se pokažejo že v prvem tednu uživanja.
Vsebuje 9 skrbno izbranih ajurvedskih rastlin (koreniko kurkume, plod momordike, semena grškega sena, plod indijske kosmulje, zdravilni svercij, list gurmarja, koreniko rastline kutki, plod jambola in cimetovo skorjo). Delovanje rastlin je sinergistično in preko različnih mehanizmov v telesu prispeva k znižanju glukoze v krvi. Deluje na: